Hendriks Incasso

Hendriks Incasso, trendsetters binnen de incassomarkt

Hendriks Incasso is geen standaard incassobureau, de broers Hendriks, de oprichters van het bedrijf, maken namelijk gebruik van de nieuwste online technologieën. Door onder andere WhatsApp en social media in te zetten, weten ze debiteuren sneller aan te zetten tot betaling en daarbij is het slagingspercentage ook hoger, namelijk rond de negentig procent. Loyd Hendriks: “Onze Incasso 2.0-methode werkt en dit willen we alleen maar meer uitbreiden. We willen tevens het eerste incassokantoor worden dat via videobellen incasseert en daarnaast zijn we bezig met het samenstellen van een incasso-opleiding.”

Ontwikkelingen

Op dit moment werkt Hendriks Incasso voornamelijk met e-mail, WhatsApp en socialmediakanalen, maar de broers zitten niet stil. Onlangs hebben ze een geheel eigen systeem ontwikkeld waardoor het voor de klanten nog makkelijker is om de status van het dossier in te zien. Loyd: “Er zit een hele rapportagemodule in. Tevens hebben wij zelf ook software geschreven om debiteuren snel te kunnen traceren en dit werkt heel goed. Ook hebben we een koppeling gebouwd tussen ons systeem en WhatsApp, zodat het voor de debiteuren makkelijker wordt om te betalen.” Hendriks Incasso blijft de concurrentie voor op het gebied van ontwikkelingen en innovatie. Er worden veel plannen gesmeed om de klant nog beter en sneller te helpen en debiteuren nog sneller en effectiever te kunnen benaderen. “We zijn nu bezig om eigen software te schrijven die videoconversaties met onze cliënten en debiteuren tezamen mogelijk te maken. We willen het eerste incassokantoor zijn dat incasseert via video.”

Opleiding

Er is nog geen incasso-opleiding en daarom besloot Hendriks Incasso zelf een opleiding uit te rollen. Omdat het incassokantoor hun eigen mensen opleidt, ontstond het idee om dit landelijk te organiseren. Loyd: “Met ongeveer 500 incassobureaus in Nederland moet er wel behoefte zijn aan een degelijke incasso-opleiding. We hebben ons idee voorgelegd aan de Friese Poort en zij waren enthousiast. We zullen dus het eerste incassokantoor van Nederland worden met een eigen mbo-opleiding. De opleiding sluit volledig aan bij onze werkwijze, aangezien deze door ons is geschreven. Deze opleiding verschilt niet en is identiek. Ieder incassokantoor zal hier veel aan hebben en de mensen leren theoretisch en praktisch enorm veel.” Door het opzetten van een mbo-opleiding hoopt Hendriks Incasso dat mensen sneller op een bepaald niveau komen binnen de incassomarkt, ze hoeven immers niet meer intern opgeleid te worden.