Mariska Jagt

Mariska Jagt start nieuw atelier met focus op vakmanschap

Mariska Jagt, afkomstig uit Groningen, ontplooit haar talent als interieurontwerpster, creative director, en ondernemer. Haar professionele pad weerspiegelt een carrière waarin de droom van interieurontwerp onverminderd bleef, ondanks de uitdagingen. Na jaren te werken in de hotelwereld een succesvolle periode met Studio Mariska Jagt, heeft ze onlangs haar langgekoesterde droom verwezenlijkt met het oprichten van Yume Atelier. In dit atelier, waar kleinschaligheid en vakmanschap de boventoon voeren, ligt de focus op het verwezenlijken van hoogwaardige, op maat gemaakte ontwerpen, of het nu gaat om interieurs, producten of exterieurs.

Loopbaan en ambitie

Mariska koesterde van jongs af aan de droom om interieurontwerpster te worden, waarbij haar creativiteit al vroeg tot uiting kwam. Ondanks haar initiële keuze voor toerisme in Breda en latere studie psychologie in Leiden, bleef haar verlangen naar een eigen creatieve onderneming kriebelen. Na jaren in de hotelwereld, zette Mariska de stap door haar eigen designstudio op te richten: Studio Mariska Jagt. Haar bekendheid in de wereld van interieurontwerp groeide, gevoed door een diepgewortelde passie voor zowel ontwerpen als het leggen van authentieke verbindingen met haar klanten. ‘Het gaat mij niet alleen om de esthetiek; het draait om het creëren van een betekenisvolle ervaring, waarbij mijn achtergrond in hospitality en psychologie een cruciale rol speelt’, aldus Mariska Jagt.

Droom atelier

Na een succesvolle periode met Studio Mariska Jagt, heeft Mariska recentelijk haar langgekoesterde droomatelier gerealiseerd: Yume Atelier, gevestigd in Den Haag. Mariska wil opnieuw persoonlijker met klanten in verbinding staan en weer haar eigen ontwerpen te creëren. Het atelier biedt een breed scala aan diensten, waaronder productdesign, interieurontwerp en architectuur. Yume Atelier: “Yume” (Japans voor droom) en de kernwaarden van “Atelier” (kleinschaligheid en vakmanschap), legt de nadruk op het vervaardigen van onderscheidende, op maat gemaakte interieur- en exterieurontwerpen.

Mariska Jagt heeft niet alleen de handen ineengeslagen met partners zoals Maretti Lighting, Moooi, Borek Outdoor en Franky Amsterdam, maar werkt ook aan een veelbelovend hotelproject in Domburg. ‘De focus ligt hierbij nu we het ontwerp afgerond hebben, op de esthetische begeleiding tijdens het realisatieproces. Voor Yume Atelier ligt de huidige focus op het verwezenlijken van hoogwaardige, op maat gemaakte ontwerpen, waarbij de klant centraal staat en de missie niet alleen draait om esthetiek, maar ook om het creëren van een thuis dat écht bij de klant past’, vertelt Mariska. De passie voor creativiteit en klantgerichtheid blijft de drijvende kracht achter Yume Atelier.

Liefde voor mens en natuur

Buiten haar professionele uren vindt Mariska Jagt haar plezier in activiteiten zoals kitesurfen, surfen, skiën, en hardlopen. Haar liefde voor deze bezigheden gaat verder dan persoonlijk genot. Het vormt een diepe band met de natuur en dient als een inspiratiebron voor haar werk in het ontwerpatelier. Mariska’s betrokkenheid bij duurzaam ondernemen met Yume Atelier gaat verder dan de werkplaats. Als team streven ze ernaar om mensen in Nederland te helpen die zich in moeilijke omstandigheden bevinden. Bijvoorbeeld wanneer een huis in slechte staat verkeert. Deze verbintenis gaat hand in hand met het streven om meer met duurzame materialen te werken. Duurzame materialen zoals het hergebruiken van oud meubilair.

Mariska Jagt haar podcast

Met de podcast ‘OPJAGT’ geeft Mariska Jagt een inkijkje in haar eigen leven. Maar ook in dat van andere interieurontwerpers, BN’ers, en kunstenaars. Mariska’s doel is om de persoon achter het gestileerde beeld naar voren te brengen. Daarbij koestert ze het gesprek met jonge ontwerpers, waar ze haar advies deelt. In het gesprek leert ze ook veel van hun unieke denkwijzen. ‘Ik bewonder de jongere generatie, zij weten volop te genieten van een kwalitatief leven’, benadrukt Mariska. De podcast is te vinden op de platformen YouTube en Spotify.