Stellar Group Nederland

In gesprek met Erkan Alkan van Stellar Group Nederland

Met kantoren in tien landen verspreidt over de wereld is ICM Stellar Sports, in Nederland beter bekend als Stellar Group Nederland, marktleider op het gebied van sportmanagement. De focus ligt voornamelijk op voetballers, maar er worden ook atleten van andere sporten vertegenwoordigd zoals rugby- en cricketspelers. Wijze Zaken sprak deze week met Erkan Alkan van Stellar Group Nederland die een uniek inkijkje geeft in de werkwijze van de marktleider in topsportbegeleiding.

Onderscheiden

Stellar Group Nederland bouwt duurzame- en consistente relaties met sporters op. De nadruk wordt gelegd op de lange termijn. Het bedrijf onderscheidt zich namelijk door betrokken te zijn vanaf het begin tot aan het einde van de carrière van topsporters. “Wij zorgen niet alleen voor de speler die óp het veld staat, maar begeleiden bijvoorbeeld ook fysiek en mentaal, helpen met carrièreplanningen en leren spelers om met hun vermogen om te gaan”, aldus Erkan Alkan van Stellar Group Nederland. Door een goede en adequate service te verlenen weet Stellar Group Nederland spelers vaak al vanaf jonge leeftijd aan zich te binden. Het sportmanagementkantoor wordt ongeveer even vaak benaderd door spelers als dat zij zelf sporters benaderen. “Door de juiste begeleiding, persoonlijk contact en goede verhalen van andere spelers onderling worden wij makkelijker gevonden door sporters”, legt Alkan uit. “Daarnaast weten wij op het juiste moment kansen te zien en deze te pakken, dat wordt gezien.”

Persoonlijke begeleiding

Er zijn zo’n drie tot vijf mensen met elk een eigen expertise verbonden aan één sporter. Denk hierbij aan sportieve en dagelijkse begeleiding, maar bijvoorbeeld ook aan juridische- en zakelijke ondersteuning. Alkan: “De meeste spelers starten aan het begin van hun carrière bij Stellar Group. Door persoonlijke aandacht en goed contact te onderhouden blijven spelers vaak hun hele carrière trouw aan het sportmanagementkantoor. Wij bieden een op maat gemaakte dienst en zorgen voor goede contracten met clubs. Door onze werkwijze zijn wij in staat mee te bewegen met de markt en het beste voor de speler te realiseren.”

Stellar Group Nederland

Stellar Group is in 1994 opgezet in Londen door Jonathan Barnet en David Manasseh. Vanaf 2013 is het bedrijf ook gevestigd in Nederland, in de hoofdstad Amsterdam. Er zijn zes medewerkers vast in dienst die nauw samenwerken met een aantal betrokken freelancers. In Nederland wordt zorg gedragen voor zo’n vijftig spelers. Dit zijn voornamelijk Nederlandse voetballers die actief zijn in zowel binnen- als buitenland.

Toekomst

Volgens Erkan Alkan is het vooral belangrijk om te blijven investeren in een stabiel netwerk en de hoogste kwaliteit te blijven leveren aan spelers en aan clubs. “Door gefocust te blijven en goed ons werk te blijven doen verwacht ik dat we in de toekomst nog veel topsporters kunnen bijstaan. We blijven de atleet bijstaan om zich verder te ontwikkelen.”