Xander Smallenbroek

Haartrend 2020: strakke lijnen met veel kleurtechnieken

Xander Smallenbroek is een gepassioneerde ‘kappersgek’, zoals hij zichzelf noemt. Vanaf zijn vijftiende zit hij in het kappersvak. Hij is altijd op de hoogte van de laatste haartrends en nieuwste kleurtechnieken. Op dit moment is hij bezig met het opzetten van een nieuwe kapsalon waar hij uitsluitend zal werken met de nieuwste knip- en kleurtechnieken. “Ik hou van creatief denken en werken. Het creatief knippen en de mooie haarkleuren maken mijn werk zo mooi.”

Nominaties

Vanaf het moment dat Xander Smallenbroek zich bezighoudt met het kappersvak, heeft hij de ambitie om een bedrijf op te zetten dat niemand ontgaat in de modewereld. Op zijn tweeëntwintig opent hij al zijn eerste eigen kapsalon. “Ik had meteen zes mensen in dienst en het liep goed. Dat gaf mij de mogelijkheid meerdere kapsalons over te nemen en een nieuw leven in te blazen. In de loop der jaren heb ik in totaal vijf kapsalons gehad.” Xander Smallenbroek beperkt zich niet alleen tot het knippen, maar doet ook uitgebreide kennis op door verschillende trainingen te volgen in binnen- en buitenland. Zijn werk heeft diverse nominaties opgeleverd, onder andere voor Baas van het Jaar van het vakblad Bizz en de Coiffure Award. Tevens heeft hij mee mogen werken aan de styling van het blad Idols Magazine, het haar verzorgd voor diverse grote feesten, zoals van de Rabobank en mocht hij training geven voor McGregor.

Het Hoofdkantoor in Gouda

‘Het Hoofdkantoor’ is Xander Smallenbroeks nieuwste project. “In mijn nieuwe kapsalon Het Hoofdkantoor in Gouda ga ik alleen maar werken met de nieuwste kleur- en kniptechnieken”, vertelt Xander. “Ook verhuur ik mezelf aan andere kapsalons om bijvoorbeeld ondersteuning te geven op de werkvloer. Daarnaast coach ik ook andere ondernemerskappers om meer uit zichzelf te halen.” Uiteraard geeft hij nog altijd trainingen aan kappers en topstylisten. “Creatief knippen en kleuren is en blijft mijn passie. En die passie breng ik graag over op anderen. Dus met grote regelmaat geef ik trainingen over de nieuwste knip- en kleurtechnieken, maar ook over de laatste haartrends en op welke manier je de juiste haarkleur kiest die past bij de klant.”

Nieuwste trends

Voor zijn nieuwe kapperszaak Het Hoofdkantoor wil Xander Smallenbroek uitsluitend werken volgens de nieuwste trends. En daarvoor moet hij op de hoogte blijven. Hij haalt zijn inspiratie voornamelijk uit het buitenland. “Ik bezoek regelmatig modeshows in binnen- en buiteland. Deze trends vertaal ik dan weer naar nieuwe technieken. Wat je nu veel ziet zijn strakke lijnen met veel kleurtechnieken. Bijvoorbeeld zachte kleuren die overlopen in duidelijke kleurschakeringen. Door social media zie je ook dat trends zich sneller verspreiden en dat klanten er ook naar gaan vragen.”