Ramon Beuk

Ramon Beuk helpt verbinden in het BUNK Hotel

Een oude kerk omgebouwd tot een hotel met restaurant. Hoge plafonds, lange tafels en internationale gerechten, met daarbij zestig hostelplekken en vijfenveertig hotelkamers. Verbinding is één van de pijlers van het BUNK-hotel. “Van backpackers tot zakenmensen en van buurtbewoners tot studenten. Iedereen is welkom en schuift bij elkaar aan tafel.” Vertelt Ramon Beuk enthousiast. “Want dat is ons doel: gemoedelijkheid creëren en mensen met elkaar in verbinding brengen.”

De ontwikkeling van het BUNK-concept

Twee jaar geleden werd Ramon Beuk gevraagd of hij kritisch wilde kijken naar het concept BUNK Hotel. “Omdat ik horeca-ervaring heb, en als ondernemer meerdere zaken heb opgezet, hebben ze mij gevraagd te ondersteunen. Ik heb niet alleen nagedacht over het F&B-concept, maar ook over de totale beleving. Hierbij speelt verbinding een belangrijke hoofdrol. In alles wat ik doe, wil ik kunnen creëren, kunnen ontwikkelen en aan mensen kunnen geven en zien dat ze blij worden van wat ik voor ze ontwikkeld heb. Dat is ook iets wat ik van mijn moeder heb meegekregen: creëren, geven en blij maken.” Nadat Ramon Beuk zijn kritisch oog heeft laten vallen op het concept, en in een adviserende rol zijn horeca-vaardigheden erin heeft verwerkt om er een tastbare invulling aan te geven, opent BUNK Utrecht op 1 juli 2019. Vanaf het eerste moment is het een succes. “Het hotel zit bijna dagelijks volgeboekt en het restaurant is bijna elke dag gevuld met zeventig tot 150 gasten. De lancering van BUNK Amsterdam is nu ook concreet geworden en staat op de planning geopend te worden in februari 2020.”

Kok en ondernemer

Naast zijn betrokkenheid bij het BUNK-concept, is Ramon Beuk er als kok ook op gefocust een goede menukaart neer te zetten. “De menukaart is herkenbaar met wereldse gerechten, maar aan elk gerecht hebben we onze eigen draai gegeven waardoor herkenbare gerechten iets spannender en verrassender worden”, vertelt Ramon Beuk. “Ik sta zelf niet in de keuken. Ik heb het wel gedaan, omdat je een concept neerzet en dat moet je mensen ook kunnen laten zien en laten proeven. Ik ontwikkel de kaders voor de menukaart en zie erop toe dat de chefs binnen die kaders hun eigen ideeën kwijt kunnen. Dan stap ik ook weer even in de keuken om gerechten uit te proberen. Vervolgens stap ik er weer uit en geef ik de chefs de ruimte om het verder te perfectioneren. Op dit moment houden het BUNK-team en Ramon Beuk zich voornamelijk bezig met het opzetten van het openingsmoment van BUNK Amsterdam voor volgend jaar.