Waarom Monaco aantrekkelijk is om te wonen

Dat Monaco aantrekkelijk is om te wonen, ontdekte Paul van Lienden al jaren geleden. Paul van Lienden: “Het is hier goed vertoeven, een veilige plek met een mediterraan klimaat. Dat is ook een van de redenen waarom ik in Monaco woon en werk.”

Assistentie bij vestigen in Monaco

Paul van Lienden kwam vijfentwintig jaar geleden in Monaco wonen, hij startte bij een bedrijf in Monaco dat individuen en bedrijven assisteerde bij het vestigen in Monaco. “We hielpen cliënten bij het aanvragen van hun residentie of licentie voor het uitvoeren van hun bedrijfsactiviteiten in Monaco. Dit deden we niet alleen op juridisch vlak, maar ook op sociaal vlak. We zochten bijvoorbeeld mee naar een huur- of koopwoning of hielpen mee met het vinden van een geschikte school voor kinderen.” In 2016, Paul van Lienden was inmiddels twintig jaar werkzaam als bewindvoerder in dit bedrijf, stapte hij eruit. “Ik was toe aan iets nieuws. Het zoeken van een woning voor mensen heb ik altijd een leuk onderdeel van mijn werk gevonden, dus daar ben ik verder mee gegaan.”

Powers Property

Het is prettig wonen in Monaco. En dat weet niet alleen Paul van Lienden, maar dat weten meer mensen. Van Lienden zag kansen en heeft zich daarom verbonden als financieel directeur aan het makelaarskantoor genaamd Powers Property. “We houden ons dagelijks bezig met het zoeken van een geschikte huur- of koopwoning voor onze cliënten. Het sociale aspect is erg leuk; in contact staan met mensen en ze in hun wensen kunnen voorzien.” Wonen in Monaco is niet voor iedereen weggelegd maar er zijn redenen genoeg om naar deze dwergstaat aan de Middellandse zee te verhuizen. “Het is veilig wonen hier, er is weinig tot geen criminaliteit. Daarnaast is het politiek rustig en is de ligging tussen Frankrijk en Italië ideaal.”

Formule 1

Monaco is ook op fiscaal gebied een goede plek om te vertoeven. Dat is vaak ook een van de redenen dat mensen ervoor kiezen zich in Monaco te vestigen, maar er zijn ook opvallend veel Formule 1-coureurs en andere topsporters die Monaco hebben weten te vinden. “Monaco is een stad waar je goed kunt trainen. Door het hoogteverschil is de stad ideaal om bijvoorbeeld hard te lopen of te fietsen. En daarnaast is Monaco de meest centrale plek van de Formule 1-kalender. Ook heeft Monaco ieder jaar een eigen grand prix host, een ‘thuiswedstrijd’ dus, voor de coureurs die in Monaco wonen.”