Julio Rosier Amfa4000

Volgens Julio Rosier is de Amfa4000 de duurzame oplossing voor ontkalking

Onderhoud is behoud. Zorgen voor goed onderhoud is van essentieel belang om de levensduur van apparaten te kunnen garanderen. Julio Rosier, eigenaar van waterontharder.com, waar de Amfa4000 verkocht wordt: “Dit geldt voor alle apparaten, dus ook voor huishoudelijke apparaten. Pleeg je geen onderhoud of wacht je te lang? Dan zit je op een gegeven moment met hoge kosten omdat onderdelen vervangen moeten worden. Dit kun je voorkomen door de Amfa4000 te gebruiken. Dit antikalksysteem zorgt ervoor dat de levensduur van apparaten die water gebruiken verlengd wordt.”

Duurzaamheid

De Amfa4000 is een antikalksysteem die verkalking van onder andere de waterkoker, de vaatwasser en het sanitair voorkomt. Het is niet alleen gunstig voor het apparaat, maar ook voor het milieu. In de eerste plaats omdat een apparaat minder snel vervangen hoeft te worden, minder schoongemaakt hoeft worden, maar ook omdat het apparaat minder stroom nodig heeft om te verwarmen. Julio Rosier: “We zien vaak dat verwarmingselementen van bijvoorbeeld de waterkoker verkalken en dat zorgt voor een langer opwarmproces. De Amfa4000 zorgt ervoor dat je duurzamer bezig bent. En zeker in een tijd als deze is duurzaamheid belangrijk, daar willen we graag aan bijdragen.”

Magnetische velden

De Amfa4000 zorgt voor minder kalkaanslag door de magnetische velden in het apparaat. Julio Rosier: “Het klinkt misschien apart, maar dat is het niet. Het werkt heel simpel: kalk ontstaat doordat calcium- en magnesiummineralen met elkaar verbinden. De kalk wordt niet uit het water gefilterd, maar de magnetische velden zorgen ervoor dat deze verbinding niet meer tot stand kan komen.” De Amfa4000 wordt om de waterleiding heen geplaatst, in de meterkast. “Het voordeel is dat de Amfa4000 maar één keer aangeschaft hoeft te worden, geplaatst moet worden en daarna geen onderhoud meer nodig heeft. Terwijl het antikalksysteem weer zorgt dat minder onderhoud nodig is aan de apparaten en het sanitair in huis.”

Amfa sinds eind jaren tachtig

De Amfa werd eind jaren tachtig bedacht door de vader van Julio Rosier. “Mijn vader was altijd bezig met het bedenken van praktische oplossingen in huis. De Amfa is daar een voorbeeld van.” Tijdens de studententijd van Julio Rosier bouwde Julio Rosier een website voor de Amfa en zorgde hij voor gunstige zoekresultaten in Google. Julio Rosier stapte in het bedrijf, eerst als zzp’er, maar inmiddels runt hij het hele bedrijf. Hij zorgde ervoor dat de Amfa verder werd ontwikkeld tot de Amfa4000. Inmiddels heeft het anti-kalksysteem een grote naamsbekendheid.