Uwzorgalarm.nl biedt oplossing om ouderen langer thuis te laten wonen
In Nederland zijn steeds meer ouderen die ook ouder worden; dubbele vergrijzing. Door de druk op de zorg neemt het personeelstekort toe in verpleeghuizen. Ouderen zijn mede daardoor genoodzaakt om langer zelfstandig te wonen. Uwzorgalarm.nl maakt het veiliger voor kwetsbaren en ouderen om zelfstandig te kunnen blijven wonen.
Zelfstandig kunnen blijven wonen
Dat ouderen genoodzaakt zijn langer thuis te blijven wonen, brengt ook risico’s met zich mee. Vaak worden mensen op leeftijd hulpbehoevender en is de kans groter dat er ongelukken ontstaan. Thuis blijven wonen wordt dan een uitdaging. De bezuinigingen in de zorg hebben niet alleen deze situatie gecreëerd, ook is de behoefte van ouderen veranderd. Steeds meer ouderen willen zelfstandig blijven wonen, in hun eigen omgeving met vrienden en familie in de buurt. Ze willen het liefst zo lang mogelijk alles zelf doen en niet afhankelijk zijn van anderen. Om zo veilig mogelijk thuis te kunnen blijven wonen, is Uwzorgalarm.nl een mooie oplossing.
Uwzorgalarm.nl binnen handbereik
Uwzorgalarm.nl is een alarmsysteem met bijbehorende alarmdiensten om de gebruiker zo snel mogelijk te kunnen helpen. Het is een klein alarmapparaatje dat in de broekzak, aan de broekriem of om de nek of arm gedragen kan worden. Op deze manier is het apparaat altijd binnen handbereik. Wanneer de gebruiker zich onveilig voelt, of gevallen is, dan is één druk op de SOS-knop voldoende om hulp te krijgen. Het alarmapparaat wordt voor gebruik geprogrammeerd met drie contactpersonen en gekoppeld aan de app ‘Altijd Veilig’. Via deze app kunnen er ook tekstberichten verstuurd worden naar de voorgeprogrammeerde contactpersonen.
Wat gebeurt er als de SOS-knop wordt ingedrukt?
Er zijn twee pakketten bij Uwzorgalarm.nl; Veiligheidspakket A en Veiligheidspakket B. Wanneer de gebruiker de SOS-knop indrukt, wordt een van de contactpersonen gealarmeerd of wordt de alarmmeldkamer ingeschakeld. Bij pakket A wordt er contact gelegd met een vooraf geprogrammeerde contactpersoon. Wanneer die persoon onbereikbaar is, worden de andere contactpersonen gebeld en wordt een pushmelding via de Altijd Veilig-app met de locatie gedeeld. Tegelijkertijd ontstaat er een spreek- en luisterverbinding tussen de gebruiker en de contactpersoon. Zo kan er te allen tijde gecommuniceerd worden. Mocht het nodig zijn, dan schakelt de contactpersoon zelf een hulpdienst in. Wanneer er gekozen is voor Veiligheidspakket B en de gebruiker drukt op de SOS-knop, dan wordt er meteen contact gelegd met de alarmmeldkamer. Deze is 24/7 bereikbaar. In de alarmmeldkamer wordt bepaald of het nodig is om een hulpdienst in te schakelen. De alarmmeldkamer kan dan ook contact opnemen met een van de opgegeven contactpersonen.