Ter Horst Groep

Ter Horst Groep steunt zwerfvuilrapers

Afvalverwerker Ter Horst Groep uit Varsseveld steunt een initiatief waarbij individuele rapers het zwerfafvalprobleem aanpakken. Het gaat om de succesvolle app HelemaalGroen, die is bedacht door de gepensioneerde dierenarts Jaap de Boer.

Krachtige ondersteuning

Roy Bongers, accountmanager van de Ter Horst Groep zegt dat het bedrijf helemaal achter HelemaalGroen staat. Bongers: “Zwerfafval is een probleem, het is nu extra goed zichtbaar in coronatijd omdat mensen meer de natuur opzoeken. Maar ook in de eigen wijk en langs op- en afritten van snelwegen ligt veel zwerfafval.”

Samen milieu schoon houden

Het initiatief van Jaap de Boer is volgens Bongers een mooi voorbeeld van hoe we met z’n allen het milieu schoon kunnen houden. “Daarom zijn wij partner geworden. Wij gaan als Ter Horst Groep HelemaalGroen in de reguliere en de social media krachtig ondersteunen.” De gratis app heeft intussen ruim 7.000 geregistreerde zwerfvuilrapers. Het doel is om alle dorpen, buurten en gemeenten in Nederland te ontdoen van zwerfvuil. Iedereen kan meedoen, op elk gewenst moment.

De Boer is blij met de steun door de Ter Horst Groep. “Geweldig om te zien hoe een afvalverwerker in het groot, wil samenwerken met een afvalverwerker in het klein, HelemaalGroen uit Geesteren.”

Werking van de app

Daarnaast heeft de app een ingebouwde GPS-module. Na registratie kan de zwerfvuilraper aan de slag. De schoongemaakte route wordt opgeslagen, waardoor er een groen lijntje ontstaat op de kaart dat het opgeschoonde traject weergeeft. Zo zien andere rapers wat er om hen heen gebeurt.

Ter Horst Groep kleurt de kaart groen

Het gemarkeerde stuk blijft een maand groen, daarna kleurt het oranje, tenzij er in de tussentijd langs het betreffende stuk weer geraapt is. Na twee maanden verandert de kleur oranje in bruin, zodat duidelijk is dat er weer werk aan de winkel is. “De kunst is de kaart met z’n allen groen te kleuren en te houden”, aldus De Boer.

Totaalontzorger van afval

De Ter Horst Groep is totaalontzorger in afvalverwerking en recycling van haar klanten. Dat zijn gemeenten, bedrijven, horeca, verenigingen, instellingen en particulieren. Afval-, papier- en ijzercontainers worden door heel Nederland geplaatst. Tevens verricht de Ter Horst Groep sloop- en saneringswerkzaamheden, en worden straten, bedrijfsterreinen, pleinen, kolken en riolen gereinigd. Met geselecteerde partners zamelt de Ter Horst Groep chemisch afval in, gekookte voedselresten van de horeca, zogenoemd swill afval, en worden archieven vernietigd.

HelemaalGroen logo

Ter Horst Groep biedt speciaal transport aan, machineverhuizingen, recycling van metalen (koper, lood, zink, oud ijzer) en verhuurt telekranen. De internationaal opererende afvalverwerker heeft een wagenpark van ruim 100 voertuigen. Het onderhoud heeft plaats in de eigen garage, gewend als de werknemers van het van oorsprong familiebedrijf zijn om alles zelf te doen. Jaap de Boer van HelemaalGroen hoopt dat het logo van zijn app op alle voertuigen van partner Ter Horst Groep komt.