Samenwerking Powerfield & Hello Fresh

PowerField en PowerGo gaan samenwerkingen aan voor snellaadpleinen in Nederland en België

PowerField levert duurzame energie door het aanleggen van zonneparken in Nederland. PowerGo, een onderdeel van PowerField, realiseert verschillende laadoplossingen in Europa voor diverse grote bedrijven. Zo creëren PowerField en PowerGo snellaadpleinen voor maaltijdboxenleverancier HelloFresh. Na HelloFresh volgde een samenwerking met onder andere La Place en Jumbo en inmiddels is ook sportketen Basic-Fit aan het lijstje toegevoegd.

De energieoplossing

In 2015 begon PowerField met het realiseren van zonneparken in Nederland. PowerField was hiermee een van de eerste ontwikkelaars in Nederland. Inmiddels heeft PowerField al vele zonneparken aangelegd en zijn er nog verschillende projecten in ontwikkeling. Om de opwekking van duurzame energie gunstiger te maken voor het energienet, ligt de focus niet meer alleen op het aanleggen van zonneparken. Er wordt ook gericht op het plaatsen van opslagsystemen waarin zonne-energie kan worden opgeslagen. Dit voorkomt overbelasting van het energienet door de energie op te slaan op momenten dat er veel zonne-energie wordt opgewekt.

Klimaatdoelstellingen

In de afgelopen paar jaar hebben deze ontwikkelingen een enorme vlucht genomen. PowerField heeft daarom zijn strategie gewijzigd. Naast het ontwikkelen en bouwen van zonneparken is het opslaan van duurzame energie een strategische pijler geworden. Ook wordt het inzetten van deze energie voor laadinfrastructuur als een strategische pijler gezien. Door energie op te wekken, deze energie op te slaan in opslagsystemen en deze duurzame energie vervolgens toe te passen in PowerGo-laadinfrastructuur hoopt PowerField een positieve bijdrage te leveren aan het behalen van de klimaatdoelstellingen.

Laadinfrastructuur met PowerGo

Eind 2020 is PowerGo ontstaan, een bedrijfsonderdeel van PowerField. Ivo van Dam, CTO bij PowerField: “We zijn de samenwerking aangegaan met verschillende grote partijen, waaronder HelloFresh. HelloFresh benaderde ons met de vraag of we ervoor konden zorgen dat zij hun dagelijkse routes kunnen rijden met een volgeladen accu van hun elektrische wagens. Wij kunnen hen zekerheid geven over de beschikbaarheid van de laadinfrastructuur. Het doel is om het wagenpark van HelloFresh zo efficiënt mogelijk te laten rijden. Daarom zit er een hele logistieke berekening achter. De route wordt automatisch berekend, zodat het aansluit op de planning van de chauffeur. Dat betekent dat de chauffeur straks weet aan welke laadpaal hij of zij moet staan om binnen een uur voor tachtig procent opgeladen te zijn.”

Laadcapaciteit

“Het laadplein bestaat uit meerdere laders met verschillende laadcapaciteiten. Deze zijn variërend tussen de 30, 60 en 180 kWh. Ook wordt het hierdoor mogelijk gemaakt dat de elektrische auto’s een boost in capaciteit kunnen krijgen en binnen een uur opgeladen zijn. Als je meer tijd hebt, kan de HelloFresh-auto aan een laadpaal gezet worden met een minder hoge laadcapaciteit. Is er minder tijd beschikbaar, dan koppelt het systeem je automatisch aan een laadpaal met een hogere laadcapaciteit.” In totaal gaat het om minimaal dertien snellaadlocaties in Nederland en België, waarvan de meeste locaties inmiddels gebouwd zijn.

Jumbo en La Place

Na het samenwerkingssucces tussen PowerField, PowerGo en HelloFresh, volgde een samenwerking met onder andere Jumbo Supermarkten en restaurantketen La Place. PowerField en PowerGo spelen in op de steeds groeiende behoefte van consumenten aan duurzame energieoplossingen. Door verschillende samenwerkingen met bekende partners ondersteunt en stimuleert PowerGo voortdurend hun ambitie om e-mobiliteit toegankelijk te maken voor iedereen. Uiteindelijk zullen veel locaties van Jumbo en La Place uitgerust zijn met deze laadpalen, waardoor een belangrijke bijdrage wordt geleverd aan de energietransitie in Nederland.

Een volle accu tijdens het boodschappen doen

Efficiëntie is belangrijk in de ogen van PowerField. Daarom is de oplaadtijd van een auto exact gelijk aan de gemiddelde tijd die door winkelend publiek in de Jumbo wordt besteed. Op die manier zijn veel auto’s vaak al opgeladen wanneer men zijn boodschappen heeft afgerond.

Wanneer klanten de laadpaal van Jumbo gebruiken, verdienen ze Jumbo Extra’s-punten. Deze punten kunnen worden ingewisseld voor kortingen op boodschappen, abonnementen en dagjes uit. Op deze manier wordt men extra gestimuleerd om elektrisch te rijden.

Basic-Fit

In april 2023 is PowerGo een samenwerking gestart met Basic-Fit. De twee bedrijven hebben hun handen ineengeslagen en zijn begonnen met het plaatsen van laders voor elektrische voertuigen bij verschillende vestigingen in Nederland en België. Met deze actie wil Basic-Fit haar duurzaamheidsambities versterken. De laadpalen zullen op strategische locaties worden geplaatst zodat bestaande klanten hun auto’s kunnen laden tijdens een bezoek aan de sportschool.