EuroCollege

Met EuroCollege binnen drie jaar je hbo-diploma

Door de focus te leggen op de juiste mindset, discipline en mentaliteit is het mogelijk om op het EuroCollege je hbo-diploma binnen drie jaar te halen. Een mbo-diploma kun je binnen twee jaar halen in plaats van de gebruikelijke drie jaar. Om dit te bereiken werkt EuroCollege volgens het ‘learning by doing-concept’.

Motivatie, discipline en mindset

EuroCollege is een particuliere school met vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Utrecht en Eindhoven. De school richt zich op ambitieuze leerlingen die gemotiveerd zijn en uitgedaagd willen worden. Er wordt namelijk volledige inzet verwacht van de studenten. Waar je bij een reguliere hbo-instelling zo’n twintig college-uren per week maakt, zit je bij Eurocollege fulltime in de schoolbanken. Daarnaast is de juiste mindset belangrijk; hard werken is nodig om succesvol te worden. Zo leer je omgaan met strakke deadlines, werkdruk en stress, aspecten die horen bij het werkende leven.

Learning by doing-concept

EuroCollege werkt volgens het learning by doing-concept. Leren door het te doen. Daarnaast is EuroCollege ervan overtuigd dat je het beste leert door ervaring op te doen in de praktijk. Werken met én in het bedrijfsleven speelt dan ook een belangrijke rol bij alle opleidingen. De school biedt dit aan in de vorm van projecten en samenwerkingen met bedrijven. De opdrachten die studenten uitvoeren zijn dus niet fictief, maar worden daadwerkelijk bij een bedrijf uitgevoerd. Wordt het project niet gehaald? Dan heeft het bedrijf er geen profijt van en moet de opdracht opnieuw worden uitgevoerd. Ook is er veel aandacht voor stages in zowel binnen- als buitenland. Zo heeft EuroCollege een groot nationaal en internationaal netwerk van bedrijven opgebouwd, waaronder Disneyland in Florida. Elk jaar reserveert Disneyland een aantal stageplekken voor de studenten van EuroCollege.

Persoonlijke aandacht en individuele begeleiding

Omdat er veel tijd en inzet van de student wordt gevraagd, wordt er ook goed begeleid. Coaching is een belangrijk onderdeel tijdens de gehele opleiding. Van begin tot eind word je begeleid en worden jouw doelen goed in kaart gebracht en wordt er gekeken naar wat je nodig hebt om deze doelen te behalen. Aan het einde van de opleiding vertrek je niet alleen met je diploma, maar heb je een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Ook hebben studenten een realistisch beeld van het werkend leven en zijn ze hierop voorbereid. EuroCollege kiest bewust voor kleine klassen om de begeleiding zo persoonlijk mogelijk te houden. Daarnaast vinden geregeld individuele gesprekken plaats waarin de voortgang wordt besproken. Mede hierdoor wordt zowel het slagingspercentage voor examens als de kans van slagen op de arbeidsmarkt vergroot.