HVC Vastgoed

HVC Vastgoed over het investeren in grond

We merken het allemaal: er is krapte op de huizenmarkt. En dat doet de huizenprijzen stijgen, met als gevolg dat het steeds lastiger wordt om te investeren in vastgoed. Een goed alternatief is het kopen van grond. HVC Vastgoed is gespecialiseerd in het aan- en verkopen van strategisch gelegen stukken grond in Nederland. Freek Schenk van HVC Vastgoed: “Investeren in een stuk grond kan op lange termijn een goed rendement opleveren.”

Vraag naar potentiele bouwlocaties neemt toe

De vraag naar woningen groot is, en daarom heeft de overheid besloten dat er voor 2030 één miljoen woningen gebouwd moeten worden. Omdat er in en rondom de grote steden geen plek meer is, zal een deel van deze woningen gebouwd worden op gunstig gelegen stukken grond. “Investeren in stukken grond is een slimme keuze,” vertelt Freek. “Omdat de vraag naar potentiele bouwlocaties alleen maar zal toenemen in de toekomst.” Of het stuk grond potentie heeft, onderzoekt HVC Vastgoed eerst zelf. Als het bedrijf toekomst in het stuk grond ziet, kopen ze eerst zelf de kavel aan. Het gaat vaak om grotere oppervlakten, waarna HVC Vastgoed het in kleinere stukken grond onderverdeelt. Vervolgens wordt het aangeboden aan investeerders.

Geen kleine lettertjes

Transparantie is een van de speerpunten van HVC Vastgoed. “We zijn helder in onze communicatie en doen geen loze beloftes. Daarom hebben we bijvoorbeeld niet op onze website vermeld wat het rendement is. Want dat weten we immers niet exact.” Advies en begeleiding wordt dan ook geboden tijdens de aankoop van de kavel. “We kunnen niets voorspellen. Het enige dat we wel weten is dat grond steeds schaarser wordt en waardevast is. Wel raden we altijd aan om te spreiden binnen de portefeuille.” Uiteraard blijft een investering altijd een risico en daar maakt HVC Vastgoed de klant ook bewust van. “Zowel wij als de investeerder blijft afhankelijk van externe factoren, dus een garantie op rendement kunnen we niet geven.”

Volledig eigenaar van de kavel

De investeerder koopt rechtstreeks van HVC Vastgoed. HVC is dus geen tussenpersoon en de investeerder wordt na de aankoop volledig eigenaar van het stuk grond. De koop van een kavel is vergelijkbaar met de koop van een woning. Nadat de investeerder is voorgelicht en geadviseerd, en hij overgaat tot aankoop, wordt dit geregeld bij de notaris. Er zal eerst een voorlopig koopcontract getekend worden en vervolgens wordt de akte opgesteld. Daarna wordt in overleg met de investeerder de passeerdatum vastgezet. Vanaf dat moment is het stuk grond in het bezit van de investeerder.