Henk Honders

Henk Honders: “Als gespecialiseerde makelaar in het luxe segment zijn we meer een persoonlijk adviseur”

Dat de huizenmarkt overspannen is, is geen nieuws. Starters en gezinnen komen in deze tijd nog moeilijk aan een huis; er zijn veel kapers op de kust en er worden enorme bedragen overboden. Niet alleen de vraag naar starterswoningen en middenstandwoningen is groot, ook de vraag naar luxewoningen neemt toe. Henk Honders, gespecialiseerd in exclusieve woningen en mede-eigenaar van Honders/Alting Makelaars: “Er is veel eigen vermogen beschikbaar en de hypotheekrente is gunstig, en dus hebben mensen veel meer te besteden, waardoor we merken dat ook de vraag naar woningen in het luxe segment toeneemt. Alleen is de werkwijze voor het luxe segment anders dan in het starters- of middensegment. In het luxe segment is vooral gespecialiseerde marketing en persoonlijke aandacht belangrijk.”

Door financiële crisis meer behoefte aan gespecialiseerde makelaars

De huidige overspannen huizenmarkt ontstond mede door de coronacrisis. De toename van de vraag naar een makelaar in het exclusieve segment ontstond ook in een crisis, namelijk de financiële crisis rondom 2008. Henk Honders: “Door deze crisis kwam er met name in de luxe woningmarkt meer behoefte aan gespecialiseerde makelaars. We merkten dat andere makelaars in Brabant vermogende klanten niet goed konden helpen. Dat lukte ons wel en daarom besloten wij ons in 2008 volledig te positioneren als luxe makelaar en eigenlijk werkte dat vanaf het begin meteen goed.”

Zeven makelaarskantoren in heel Nederland

Henk Honders is samen met Kenneth Alting eigenaar van Honders/Alting Makelaars. Met hun kantoor in Oisterwijk richtten zij zich sinds 2008 uitsluitend op de verkoop van exclusieve woningen in het hogere segment. Stap voor stap breidde zich dat uit, waardoor er naast Oisterwijk nu ook kantoren zijn in Eindhoven, Utrecht, Den Haag, Vught, Horst en Venlo. Hierdoor heeft Honders/Alting niet alleen een goede dekking in Zuid-Nederland weten te bereiken, maar kunnen zij ook het grootste deel van Nederland en België bedienen. Volgens Henk Honders is de volgende stap het openen van een kantoor in België om zodoende ook daar de exclusieve woningmarkt te bedienen.

Persoonlijke aandacht

Een van de redenen dat mensen kiezen voor Honders/Alting Makelaars is de bijzondere aanpak waarbij hun specialistische marketing en het persoonlijk contact voorop staat. “Mensen die ons benaderen wonen in de regel al heel erg mooi maar hebben vaak nog een aantal onvervulde wensen, zoals een zwembad, grotere tuin of vrij uitzicht. Het is dan onze taak om deze droom voor hun te realiseren en deze volgende stap weloverwogen te nemen. We fungeren dan meer als persoonlijk adviseur. Het draait om vertrouwen, integriteit, kennis en kunde.” En dat is niet de enige reden dat mensen kiezen voor deze makelaar. Honders/Alting Makelaars biedt namelijk regelmatig exclusieve woningen aan die niet zichtbaar voor het grote publiek te koop zijn. Geïnteresseerden hebben dus te maken met een exclusief aanbod.