Gabriel Spera

Gabriel Spera: “Meerdere talen spreken als advocaat in een grensstreek is ideaal.”

De Limburgse Gabriel Spera is sinds 1995 advocaat. Sinds 2017 is hij managing partner en advocaat bij LexQuire International Tax & Law in Maastricht. LexQuire is een fullservice juridische dienstverlener met kantoren in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Roemenië. Deze kantoren bezitten teams van diverse (kandidaat-)notarissen, advocaten, Rechtsanwälte en belastingadviseurs die klanten bijstaan in (internationale) juridische, fiscale en notariële uitdagingen.

Internationale klanten

Gabriel Spera is werkzaam op het kantoor in Maastricht. Dit kantoor is gevestigd op het vliegveld van Maastricht. Een gunstige ligging ten opzichte van internationale klanten, want het kantoor is bereikbaar via het vliegverkeer, maar ligt ook gunstig voor wegverkeer vanaf België, Duitsland en Frankrijk. Omdat Gabriel Spera dagelijks te maken heeft met internationale klanten, is het handig dat hij meerdere talen spreekt. Gabriel: “Ik spreek naast Nederlands ook vloeiend Engels en Duits. Als je dezelfde taal spreekt, is het makkelijker communiceren, zeker als je praat over complexe zaken. Bovendien geeft het ook vertrouwen en vinden klanten het prettig om in hun eigen taal te spreken.”

Diverse specialisaties

In de afgelopen 25 jaar dat Gabriel Spera advocaat is, heeft hij zich gespecialiseerd en geregistreerd in meerdere rechtsgebieden. In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten heeft Gabiel Spera zich geregistreerd op het gebied van beroepsaansprakelijkheid, ondernemingsrecht, bestuursaansprakelijkheid, vennootschappen, fusies en overnames en verenigingen en stichtingen. Daarnaast is hij gespecialiseerd in fiscaal recht, bankrecht en herstructurering, effectenrecht en reorganisatie. Als advocaat is hij ook lid van verschillende gerenommeerde verenigingen, waaronder Corporate Litigation, Burgerlijk Procesrecht en Handelsrecht.

Internationale projecten

Omdat LexQuire internationaal opereert, begeleidt Gabriel Spera veel internationale projecten. Hij heeft bijvoorbeeld onlangs de transactie begeleid van de ontvlechting een Duits-Nederlands vastgoedfonds. Dit deed hij samen met zijn collega de heer Geraats. Samen met zijn andere collega, de heer Litt, begeleidde hij een minderheidsaandeelhouder van een in Nederland gevestigde besloten vennootschap bij de verkoop aan een in Engeland gevestigde koper. Het ging om een bedrijf dat actief is in de online verkoop van voedingssupplementen en overige voedings- en genotsmiddelen. Ook heeft hij een Duits private equityfonds bijgestaan bij de overname van een Nederlands meubelfabrikant.