Brian Tevreden

Ex-profvoetballer Brian Tevreden wacht op juiste aanbod

Brian Tevreden, ex-profvoetballer van onder andere Jeugd Ajax, FC Volendam en de Griekse voetbalclub Panthrakikos, focust zich tegenwoordig niet meer op het voetballen zelf, maar ambieert een functie als voetbaldirecteur.

Van Nederland naar Griekenland

Van jongs af aan vindt Brian Tevreden voetballen fantastisch: “Als kleine jongen keek ik op tegen de grote spelers, zoals Frank Rijkaard, Ruud Gullit en Marco van Basten. Mijn droom was om ooit net zo goed als hen te worden.” Zijn droom kwam uit, want een paar jaar later kan Brian Tevreden al starten bij de jeugd van Ajax. Zijn voetbalkwaliteiten worden steeds beter en op zijn eenentwintigste gaat hij in de eerste divisie spelen van FC Volendam. Hier speelt hij twee seizoenen, waarna hij naar FC Emmen vertrekt. Na drie seizoenen bij FC Emmen verhuist hij naar Griekeland omdat hij daar het aanbod krijgt om te spelen bij Panthrakikos. Na een jaar in Griekeland gewoond te hebben, keert Brian Tevreden terug naar Nederland. Hier speelt hij nog even voor FC Lisse en FC Dordrecht.

Jeugdtrainer

“Ik had het op een gegeven moment niet meer zo naar m’n zin bij FC Dordrecht en besloot het daarom over een andere boeg te gooien, ik heb me om laten scholen tot trainer. Omdat ik profvoetballer was, kon ik een verkorte cursus doen bij de KNVB. En vanaf dat moment is het balletje snel gaan rollen.” Brian Tevreden kwam in contact met een oude trainer van Ajax en die vroeg hem een keer training te geven. Die eerste keer beviel goed en al gauw werden dat meerdere trainingen. “Wim Jonk en Dennis Bergkamp hebben mij echt de kans gegeven om bij Ajax aan het werk te gaan. Uiteindelijk kon ik als assistent-trainer bij Orlando Trustfull terecht. Het mooiste van die tijd vond ik dat de jeugdspelers die ik toen onder mijn hoede had, nu allemaal doorbreken. Dan ben ik wel trots.”

Voetbaldirecteur

Na een periode van training en coachen geven, grijpt Brian Tevreden zijn kans als hij wordt gevraagd als hoofd jeugdopleidingen voor een Engelse voetbalclub. Vrij snel maakt hij daar de switch naar Voetbaldirecteur. “Mijn tijd als voetbaldirecteur bij Reading FC was een mooie uitdaging. We hadden daar geen financiële inkomsten, dus we moesten vanaf nul beginnen. Uiteindelijk hebben we iets moois kunnen neerzetten. Ik kijk terug naar een fantastische tijd bij Reading FC.” Reading FC werd toen overgenomen door Chinese ondernemers, die in diezelfde periode ook de Belgische voetbalclub KSV Roeselare overnamen. Brian Tevreden is toen verhuisd naar België en is een jaar Algemeen directeur geweest voor KSV Roeselare. Op dit moment wacht Brian Tevreden op het juiste aanbod. “Ik ben toe aan een nieuw project, maar ik ben wel voorzichtig en kieskeuriger geworden. Ik hoef bijvoorbeeld niet meer zo’n project als in België. Die club zat financieel in de problemen en die was niet meer te redden. Daarom ben ik voorzichtiger geworden. Het liefste ga ik weer aan de slag als voetbaldirecteur, dat vind ik het leukste.”