FineDent

FineDent geeft je een mooie glimlach met porseleinen facings

Zo’n oogverblindende Prodent-smile, een lach met stralende witte tanden, wie wil dat niet? Iedereen heeft weleens te maken met tandverkleuringen in meer of mindere mate. Die heerlijke koppen koffie of thee, een sigaretje tussendoor of een lekker glaasje rode wijn. Allemaal producten die onze tanden doen verkleuren. Het kan natuurlijk ook zijn dat je gewoon niet zo gezegend bent met witte tanden. Dan zijn porseleinen facings een uitkomst. Bij FineDent zijn facings duurzaam en betaalbaar.

Facings

Bij tandheelkundige praktijk FineDent Houten kun je facings laten zetten. Facings zijn een soort dunne porseleinen schildjes die over je eigen tanden worden heen gezet. Er zijn twee soorten facings. Heb je al rechte tanden en wil je niet te veel afwijken van je huidige tandkleur, dan zijn dunne schildjes een uitkomst. De tanden worden licht geslepen en daarna worden er afdrukken genomen van je tanden, die vervolgens worden doorgestuurd naar een tandtechnicus. Die maakt passende schildjes in de gewenste kleur voor je tanden. Heb je veel vullingen of scheve tanden, dan moet er meer van je tanden afgeslepen worden om een goed resultaat te kunnen bereiken. Vervolgens nemen ze de afdrukken en maken ze wat dikkere schildjes voor je tanden.

Porseleinen facings versus composiet facings

FineDent werkt uitsluitend met volledig porseleinen facings van het merk E-max CAD Ivoclar Vivadent. Er is bewust gekozen voor porseleinen facings en niet voor composiet (plastic). Porseleinen facings hebben een natuurlijke tandkleur en geven daardoor een natuurlijke uitstraling. Ze gaan ook langer mee dan composiet. In tegenstelling tot porselein, verkleurt composiet veel sneller en wordt het dof in de loop der jaren.

Betaalbaar

Over het algemeen denken mensen dat facings duur zijn, maar FineDent onderscheidt zich doordat zij rechtstreeks bij de leverancier inkopen. Praktijkhouder Josefine Atay: “We willen zo’n mooie Prodent-smile voor iedereen betaalbaar maken, dus hebben we gekeken naar hoe we dat kunnen realiseren. Door contacten te leggen met de leverancier, en zo zonder tussenpersoon te werken, kunnen we onze facings goedkoper aanbieden dan andere tandheelkundige praktijken. Het kan wel tot de helft in prijs schelen.”

Persoonlijk contact bij FineDent

Bij FineDent zien ze elke patiënt als persoon en niet als een nummer. Met elke patiënt is persoonlijk contact. Wanneer een nieuwe patiënt binnenkomt, nemen ze de tijd om het gebit, de mondgezondheid en de wensen te bespreken om de mogelijkheden te bekijken. In overleg wordt er een behandelplan opgesteld dat binnen het budget van de patiënt past. “We willen menselijk zijn, dus mensen kunnen ook aangeven dat ze de behandeling spannend vinden. Zo kunnen wij er rekening mee houden. Ook als ze met andere zaken zitten die invloed kunnen hebben op de behandeling, kunnen ze dat altijd aan ons doorgeven.”