Miljuschka Witzenhausen

Een culinaire reis met Miljuschka Witzenhausen

Deze week neemt Wijze Zaken een kijkje in de keuken van tv-chef Miljuschka Witzenhausen. Ze is zeer gepassioneerd over eten en houdt ervan haar passie te delen. In haar meest recente kookprogramma’s deelt ze haar visie op het huidige culinaire landschap in Nederland.

Liefde gaat door de maag

Nu ze als moeder van twee kinderen veel meer tijd in de keuken doorbrengt, heeft Miljuschka Witzenhausen haar grote passie voor koken weer herontdekt. Volgens de keukenprinses gaat liefde door de maag, en ze maakt dan ook het liefst ambachtelijke gerechten voor haar geliefden klaar. Van een granola-ontbijttaart tot aan een gevulde haas, Miljuschka draait haar hand er niet voor om. Met de meest eenvoudige ingrediënten maakt ze interessante gerechten klaar waar haar kinderen van smullen. Miljuschka vindt vooral het ontbijt erg belangrijk en staat daarom ook extra vroeg op om eieren of verse croissants voor haar kinderen te bakken. Hoewel iedere maaltijd belangrijk is, kan je haar voor een ontbijtje gerust wakker maken. Of het nu een zoetontbijt is of eieren met groenten, de eerste maaltijd bepaalt de start van je dag. Daarom vindt Miljuschka het belangrijk te eten waar je zin in hebt zodat je goed gemutst de dag kan beginnen.

Culinaire grenzen

Hoewel mening man Miljuschka Witzenhausen nog zal herinneren van haar tijd als presentatrice bij TMF en als actrice in Onderweg Naar Morgen, schittert de tv-persoonlijkheid tegenwoordig vooral in kookprogramma’s. Voor 24Kitchen zoekt ze haar culinaire grenzen op en reist de hele wereld af om verschillende eetculturen bij de kijkers te introduceren. Zo reisde ze tijdens de opnames van Miljuschka’s Street Food Vietnam naar Azië om daar kennis te maken met de bijzondere gerechten van de Vietnamese keuken. Ook ging ze voor de culinaire zender naar de Verenigde Staten om alles te weten te komen over food trucks; een Amerikaans fenomeen dat ook in Europa steeds populairder wordt.

Kwaliteit keert terug

Naast het presenteren van haar eigen kookprogramma’s, verschijnt Miljuschka Witzenhausen ook regelmatig als fooddeskundige in RTL Boulevard waar ze haar expertise over het huidige culinaire landschap met de kijkers deelt. Over de Nederlandse horeca is Miljuschka zeer positief. Volgens de foodexpert zien we een kwaliteitsexplosie in ons land. Miljuschka gaf aan dat er een verbetering te proeven is wat onder andere komt een groei in de economie. De chefs richten zich op gerechten waar ze goed in zijn en kleine eetcafés worden geopend waar de chefs gespecialiseerd zijn in bepaald soort gerechten. Voor Miljuschka blijft eten een prioriteit en mogen we hopelijk nog lang van haar expertise en culinaire reizen genieten.