Siva Kandiah

Siva Kandiah levert maatschappelijke bijdrage met sportschool

Siva Kandiah is ondernemer in hart en nieren. Hij is oplossingsgericht en als het even kan, monden deze mogelijkheden uit in concrete actieplannen. Zo heeft hij zo’n acht jaar geleden een sportschool opgericht.

Sociaal maatschappelijk ondernemen

Naast zijn ondernemers-skills en commerciële inzicht, vindt Siva sociaal maatschappelijk bezig zijn een belangrijk onderdeel van het ondernemerschap. Siva: “Het doet me goed om iets voor de maatschappij te kunnen betekenen. De sportschool is een mooi middel om iets te kunnen geven aan de medemens. Daarom ben ik een campagne gestart om hulpbehoevende mensen te ondersteunen in de sportschool.” Zijn passie, inzicht en doorzettingsvermogen hebben ervoor gezorgd dat dit project gerealiseerd gaat worden.

FlexFit Fitness

In 2011 is FlexFit Fitness opgericht. Op dat moment woonde Siva Kandiah in Almere Poort en als hij wilde sporten, moest hij minstens vijftien minuten rijden. Hier zag Siva Kandiah een kans: “We keken naar het probleem en de behoeften en van waaruit we de oplossing hebben bedacht: een sportschool beginnen in Almere Poort. “Het begon met een grap om een eigen sportschool te starten, maar deze begon later serieuzere vormen aan te nemen. “Eerlijk gezegd grapten we er eerst over om een sportschool te beginnen. Ook al ben ik een fanatieke sporter, ik had nooit aan gedacht een sportschool te openen. Maar uiteindelijk ging het om een win-winsituatie; enerzijds startte ik een onderneming waar ik mijn hobby kon uitvoeren, anderzijds ontstond er een nieuwe plek in Almere Poort waar anderen ook kunnen sporten.” Deze werkwijze is kenmerkend voor Siva Kandiah: kijken naar het probleem, hier een oplossing voor vinden en dit uitwerken tot een plan.

Vervoerskosten

Zo is ook het plan ontstaan om hulpbehoevende mensen een plek in de sportschool te bieden. “We merkten dat voor deze doelgroep die niet of moeilijk kan sporten, de weg naar de sportschool een barrière is. Sporten is gezond voor iedereen, dus iedereen moet deze kans kunnen krijgen.” Vorig jaar zijn de voorbereidingen voor het project gestart. “Er komt veel bij kijken om een project in goede banen te leiden, zo ook de logistiek. Momenteel zijn we bezig met de vraag wie de transportkosten voor zijn rekening gaat nemen. We willen er namelijk voor zorgen dat deze mensen gehaald en gebracht worden en daarom werken we graag samen met een vervoersbedrijf uit Almere. Dit jaar hebben we besloten dat wij de vervoerskosten op ons nemen.” Binnenkort wordt de campagne officieel gelanceerd.

Meerdere locaties

Ook is Siva Kandiah van plan dit project uit te breiden naar meerdere locaties, daarom zijn ze in gesprek met verschillende zorginstellingen om te kijken hoe dit gerealiseerd kan worden. “Er zijn genoeg mensen die hulp nodig hebben en willen sporten. Wij willen ze die kans bieden dat ze kunnen sporten onder begeleiding van een instructeur. Of ik zelf als instructeur aan de slag ga? Dat is een vak apart en daar heb ik geen training in gehad, maar wie weet. Ik ben zeker in de sportschool aanwezig en waar ik kan inspringen, zal ik dat doen.”