Enie.nl Thuisbatterij

Enie.nl biedt als een van de eerste thuisbatterij aan

Steeds meer mensen willen hun huis verduurzamen en kiezen daarom voor zonnepanelen. Nu de gas- en elektriciteitsprijzen de pan uit rijzen, neemt de vraag naar zonnepanelen helemaal toe. Door de toegenomen vraag, is de levertijd bij veel partijen verplaatst naar volgend jaar, maar gelukkig weet Enie.nl nog binnen acht weken te leveren. En dat is niet alleen interessant aan Enie.nl, ze zijn ook een van de eerste die de thuisbatterij, ofwel de zonne-accu, in Nederland aanbiedt.

Thuisbatterij eind 2022 beschikbaar bij Enie.nl

Thuis wordt de meeste energie voornamelijk gebruikt op momenten dat de zon niet meer schijnt of de zon laag staat, bijvoorbeeld na werktijd. Met de thuisbatterij kan de met zonnepanelen opgewekte energie worden opgeslagen in een batterij en kan de energie gebruikt worden op het moment dat het nodig is. In tegenstelling tot omliggende landen loopt Nederland nog een beetje achter met de thuisbatterij. Eddy Poker werkt voor Enie.nl en vertelt: “In Nederland lopen we nog een beetje achter met de thuisbatterij. We zitten nog in de testfase. Maar in het laatste kwartaal van 2022 wil Enie.nl ook de thuisbatterij aan consumenten gaan leveren. Omdat de thuisbatterij in Nederland nog in de kinderschoenen staat, is het nog redelijk duur, omdat er nog weinig concurrentie is. Enie.nl wil daar verandering in brengen.”

Vanaf 2025 wordt de salderingsregeling afgebouwd

De thuisbatterij wordt extra aantrekkelijk omdat de salderingsregeling na 2025 wordt afgebouwd. Op dit moment kunnen we het overschot aan opgewekte zonne-energie die aan het energienet wordt teruggeleverd wegstrepen met het eigen energieverbruik. Vanaf 2025 wordt deze salderingsregeling afgebouwd. Met andere woorden: de consument krijgt minder voor de teruggeleverde energie dan hij moet betalen voor de afgenomen energie. “Wanneer de opbrengst van de teruggeleverde energie steeds minder wordt, is de thuisbatterij een ideale oplossing. Met de thuisbatterij maak je op de efficiëntste wijze gebruik van je eigen opgewekte stroom.”

Elektriciteitsnet ontlasten

De aankomende jaren zal het elektriciteitsnet steeds vaker overbelast raken. Omdat meer mensen gebruik maken van zonnepanelen, zal er overdag, wanneer de zon schijnt, in grote mate teruggeleverd worden aan het net. Hierdoor kan het elektriciteitsnet overbelast raken. Ook willen we in Nederland minder gas gebruiken, daardoor zal het gebruik van elektriciteit toenemen. En daarnaast rijden steeds meer mensen elektrisch, waarvan een groot deel van de elektrische rijders na werktijd hun auto willen opladen. Allemaal factoren waardoor het energienet vaker overbelast raakt. Met een thuisbatterij is een huishouden volledig beschermd tegen tijdelijke stroomuitval.